facebook

Welcome guest! You are not logged in on forum, so you may not have access to some features!
To solve this problem
log in or register new account.
>> NFS:SA Booster <<

Nagły problem z MTA

Napisany przez bilije, 17-08-2019, 22:29
Nagły problem z MTA

Offline bilije

#1
Witam, może problem nie do końca związany z serverem, chociaż tylko na tym gram.

Dwa tygodnie temu postanowiłem powrócić na server, więc pobrałem GTA i MTA. Wszystko śmigało jak powinno lecz ostatnio w środę (14.08) włączyłem, jak co dnia, MTA i okazało się, że w menu mam około 20 fps, a gdy wejdę na server nie więcej niż 2. Gdy zrestartowałem kompa włączyła się aktualizacja windowsa (10)
i po włączeniu gry, z powrotem działała jak należy, jednak nie miałem dźwięków z servera (muzyki, dźwięki samochodów), miałem jedynie te co pochodzą z samego GTA. Po wyłączeniu gry problem z fps'ami znowu się pojawił. Jedynie co pomogło to kolejna aktualizacja windowsa ale również działało to dopóki nie wyłączyłem gry.

Reinstal MTA i GTA nie pomógł, mam zainstalowane najnowsze sterowniki. Czy macie jakieś pomysły jak to naprawić? Nie chcę się bawić w jakieś programy boostującę ani w format bo laptopa mam dopiero od 4 miesięcy. Jeszcze raz dodam, że przez pierwsze 2 tygodnie w grze miałem stałe 60 fps, nawet przy pełnym doherty, a inne gry działają normalnie.


Z góry dziękuję za wasze pomysły.
Reply

Offline Snake[PL]

#2
Hmm...
Też po jakimś czasie wróciłem na nfssa i zauważyłem, że doherty jest zlagowane. Możliwe, że jest to spowodowane tym garażem albo jakiś kod się gryzie.
Tylko piszesz, że już w menu masz lagi.
Możliwe też że to wina windowsa. Napisałeś, że był update.
Może też masz już jakiś syf na PC. Czy tylko ten problem wystepuje na MTA?
Sprawdź inne serwery. Np. FFS - Ma on dużo modów, więc się okaże.
[Image: PZgunIv.png][Image: GmPEVDL.png]
choose side and cl!ck
Reply

Offline bilije

#3
(18-08-2019, 11:56)Snake[PL] Wrote: Hmm...
Też po jakimś czasie wróciłem na nfssa i zauważyłem, że doherty jest zlagowane. Możliwe, że jest to spowodowane tym garażem albo jakiś kod się gryzie.
Tylko piszesz, że już w menu masz lagi.
Możliwe też że to wina windowsa. Napisałeś, że był update.
Może też masz już jakiś syf na PC. Czy tylko ten problem wystepuje na MTA?
Sprawdź inne serwery. Np. FFS - Ma on dużo modów, więc się okaże.

Nawet jak włączam tylko GTA SA to też mam mało fps'ów, więc jakoś cała gra nagle "gryzie się" z moim komputerem. A jeśli chodzi o te doherty to nwm bo jak już pisałem na początku gra działała bez zarzutu.
Reply


Forum Jump:

Users browsing this thread:
1 Guest(s)